Kaufland de Jumbo van Duitsland, maar dan goedkoper en groter assortiment

Door Diqiu-Long op dinsdag 11 juni 2013 17:33 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 12.903

Ik heb sinds kort een nieuwe favoriete supermarkt, het is geen Nederlandse supermarkt maar een Duitse supermarkt namelijk de Kaufland en die naam doen ze echt eer aan, vertaald betekend het namelijk koopland.


Ik ga dus voornamelijk op de aanbiedingen af van de kaufland, iedere zaterdag valt er namelijk de tip der woche bij ons in de brievenbus en dan blader ik meestal snel door naar de drogisterij artikelen.

En ik kijk dan in eerste instantie niet eens perse voor mijzelf, maar juist voor mijn vriendin, een paar weken terug was namelijk de Nivea body lotion in de aanbieding, standaard al erg goedkoop in Kaufland en de inhoud is groter dan in Nederland, maar met zo'n aanbieding gaat er nog eens een flinke korting af, vaak tussen de 16% en 40%.

Deze week hadden ze bijvoorbeeld eindelijk eens een Speick product in de aanbieding welke ik eigenlijk al altijd uit wou proberen, het betrof dus de Speick zeep welke in de aanbieding was, Speick is een heel goed natuurproduct en is dus ook duurdere.

Normaal kost dat stuk zeep § 1,25 en deze week § 0,99 nou kun je denken maar § 0,26 verschil, maar realiseer je wel dat de prijzen bij Kaufland al lagere dan gemiddeld zijn en ze ook een grotere assortiment hebben dan andere supermarkten en ook dus een zeer groot assortiment in drogisterij artikelen hebben en die extra kortingen zijn mooi mee genomen.

Je komt er dus ook Oost Duitse merken tegen zoals Florena en gister kwam ik Rot Weiss tandpasta tegen, dat zijn van die merken die erg goedkoop zijn maar wel erg goed zijn en mijn vriendin heb ik ook weer wat handcreme van haar favoriete merk Kamill gekocht, kosten § 0,75 deze week en normaal § 0,95 maar het is ook een tijd § 1,15 geweest, dus het is lekker goedkoop, in Nederland ben je in iedere geval meer kwijt.

Winkelen bij de Kaufland scheelt mij dus echt veel geld, al koop ik ook direct meer in als een product in de aanbieding is.

De kortingen in Duitsland zijn trouwens anders dan in Nederland, in Nederland is het vaak zo dart je de tweede voor halve prijs kunt kopen ( 25% korting ) of dat je een gratis krijgt 50% korting, in Duitsland is dat niet en is 40% eigenlijk het hoogste, de meeste kortingen zitten tussen de 20% en 30% geloof.

Volgende: Klassiek nat scheren maakt scheren leuk -Astra SP beste keuze kwalitatieve DE mesjes voor je beurs 07-'13 Klassiek nat scheren maakt scheren leuk -Astra SP beste keuze kwalitatieve DE mesjes voor je beurs
Volgende: De warme douche voor Budgetair.nl 11-'12 De warme douche voor Budgetair.nl

Reacties


Door Tweakers user Andros, dinsdag 11 juni 2013 17:46

Leuk reclameblogje, jammer alleen dat Duitsland hier zo ver weg is...

Door Tweakers user Diqiu-Long, dinsdag 11 juni 2013 17:49

Andros schreef op dinsdag 11 juni 2013 @ 17:46:
Leuk reclameblogje, jammer alleen dat Duitsland hier zo ver weg is...
Dat hoor ik wel vaker op tweakers.net dat voor groot deel Duitsland te ver weg is, voor mij ligt het echter naast de deur, dus ik ben er zo.

Door Tweakers user Ramon 73, dinsdag 11 juni 2013 19:01

Ik woon in Maastricht. Dichtstbijzijnde winkelcentrum in Germania is al snel 40km enkele weg. Voor mij is het niet de moeite waard, tenzij ik de auto van voorruit tot acchterruit vollaad.
Dus, nee. Kein Deutschen Einkauf fŁr mich.

Door Tweakers user Diqiu-Long, dinsdag 11 juni 2013 19:04

Ramon 73 schreef op dinsdag 11 juni 2013 @ 19:01:
Ik woon in Maastricht. Dichtstbijzijnde winkelcentrum in Germania is al snel 40km enkele weg. Voor mij is het niet de moeite waard, tenzij ik de auto van voorruit tot acchterruit vollaad.
Dus, nee. Kein Deutschen Einkauf fŁr mich.
Maar jij zit weer dicht bij BelgiŽ, dus dan kun je lekker Belgische bier kopen enzo en als je rookt schijnt je goedkoper met de tabak uit te zijn in BelgiŽ.

Ik zelf zit ongeveer 7KM van die Kaufland vandaan, laatste paar weken ben ik er iedere week geweest omdat er telkens wel aanbiedingen waren die ik wel wou kopen.

Door Willie, dinsdag 11 juni 2013 19:10

Duitsland _O_ alles is daar zo'n beetje goedkoper lijkt het wel. Minder BTW ook, dat scheelt al.
Ik houd me aanbevolen voor goeie webshops die tegen redelijke Versandkosten naar NL verzenden.

Door Tweakers user MaZeLe, dinsdag 11 juni 2013 21:13

Willie schreef op dinsdag 11 juni 2013 @ 19:10:
Duitsland _O_ alles is daar zo'n beetje goedkoper lijkt het wel. Minder BTW ook, dat scheelt al.
Ik houd me aanbevolen voor goeie webshops die tegen redelijke Versandkosten naar NL verzenden.
Maak anders gebruik van Huifkar.de! Toevallig deze week kennis mee gemaakt, dat werkt prima en tegen zeer redelijke verzendkosten!

Door Tweakers user verleemen, dinsdag 11 juni 2013 22:30

Ik ben gek op alternatieve supermarkten. Als ik in een dorp of in het buitenland ben ga ik dr atijd een kijkje nemen. Niet omdat het goedkoop is, maar puur voor al die artikelen die ze in de nederlandse supermarkten niet hebben zoals de karnemelk, die in duitsland ook echt karnemelk is en dat proef je gelijk. Maar ook van die hele rare producten zoals sigaretten met een soort poreuze vloei waarvan t de bedoeling is dat je ze in losse filterhulzen stopt.

In kaufland ben ik ook geweest en man man, wat is me dat een gigant, het lijkt wel of je de roltrap naar schiphol neemt. Alleen al de afdeling mineraalwatertjes is net zo groot als bij ons de albert heijn. Nog nooit zoveel pallets met verschillende merken mineraalwater gezien als daar. Je vraagt je af wie dat eigenlijk koopt. Ik ga dr ook altijd op zoek naar de goedkoopste sterke drank. Deze keer kwam ik thuis met een soort brandewijn van §2,65 per liter en t was nog drinkbaar ook. Dat zijn dus mijn vakantietrofees.


Ook altijd vaag met die duitse tankstations, dat je daar gewoon de stroh rum met 80% alcohol kunt kopen. Ondenkbaar hier in nederland, daar de gewoonste zaak ter wereld.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 11 juni 2013 22:36]


Door Tweakers user Rowdy.nl, donderdag 13 juni 2013 10:32

BelgiŽ is brandstof ook een enorm stuk goedkoper. Drogisterijproducten zijn in Duitsland inderdaad een heel stuk goedkoper, denk aan deo's en dat soort spul. Soms electronica. Maar ze hebben vaak ook net andere producten, andere smaakjes. Altijd leuk. En lekker. ;)

Koffie moet je daar dan weer niet kopen, da's hier weer goedkoop. Dat merk ik ook elke week aan die invasie van Duitsersin mien stedje.. (nofi, goed voor de economie hoor)

Grappige is dat je hier ook grootverpakkingen koffiepads (200pads) bij de Appie XL hebt liggen en die 2 Bruder heeft naar verhouding een enorme koffieafdeling in vergelijking met een 'normale' supermarkt. Fruit en dat soort spul nemen ze hier ook met tassen mee..

Door Tweakers user himlims_, donderdag 13 juni 2013 10:41

tjah zolang die inflatie maar blijft stijgen, en wij minder geld in de nl economie pompen, zakt het allemaal verder weg.

Doe jezelf een plezier, fuck die paar tientjes, en koop je shit in eigen land

Door Tweakers user Diqiu-Long, donderdag 13 juni 2013 11:04

Ja leuk meer geld uitgeven in eigen land omdat ze de prijzen perse zo hoog moeten houden, ik dacht het dus niet hoor, ik koop wel lekker in Duitsland, betaal ik minder voor dezelfde producten als in Nederland, 50% prijsverschil tegenover Nederland met drogisterij artikelen vaak.

Zo kost een tube scheercreme van Palmolive § 0,85 standaard in Kaufland en in Nederland meer richting § 1,80 a § 2,00 en dat is slechts een voorbeeld.

Door Tweakers user Rowdy.nl, donderdag 13 juni 2013 22:34

himlims_ schreef op donderdag 13 juni 2013 @ 10:41:
tjah zolang die inflatie maar blijft stijgen, en wij minder geld in de nl economie pompen, zakt het allemaal verder weg.

Doe jezelf een plezier, fuck die paar tientjes, en koop je shit in eigen land
Beetje kortzichtig..

De mensen die in de grensstreek wonen kopen al tig jaar bepaalde spullen in Duitsland of BelgiŽ; brandstof, alcohol etc zijn daar goedkoper. Hetzelfde gaat precies de andere kant ook op; de Duitsers die in de grensstreek wonen (en zelfs verder, die Duitsers boeit het niet om 'effe' >50KM ervoor te rijden; heuj, dagje uit) doen precies hetzelfde omgekeerd, maar dan met koffie, fruit etc.

Die Nederlanders die verder weg wonen van de grens hebben er financiŽel geen klap aan, tenzij je net zoals Ramon al zegt de auto van voor tot achteren vol laad. Dat doet dus geen enkele 'Hollander'..

Dus nee, die Nederlandse economie merkt daar geen fuck van.

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 juni 2013 22:34]


Door Chase, donderdag 25 juli 2013 23:41

We wonen in Zaandijk, Zaanstad. We rijden eens in de 6 weken naar Duitsland, vooral Kleve, is dichterbij als Nijmegen. JIj spaart ongelooflijk veel. Ik beschouw dit ook als gewoon een dagje uit. Soms ook naar Oberhausen. Ik ga ook naar de Lidl, Edeka, Netto enz. Soms heb jij de diesel kosten al uit op een pak wasmiddel en drogisterij. Vroeger was koffie heel duur in Duitsland , maar zelf dit is dezelfde prijs ongeveer. Dezelfde producten van die Lidle is in Nederland ongeveer §0.25 tot §0.50 duurder.. zelfde merk bv. broodmeelmix en jam. Maar zoals vele Duitse steden zie jij geen Duitsers meer, maar alleen gele kentekens. We zjn nu al zover gevorderd dat 2 andere collega's om de week al rijden naar Duitsland met boodschappenlijsten van andere colega's. Is zeer makkelijk ook om te kijken wat de aanbiedingen zijn enz op internet.
Mijn ervaring is als volg:
Bier, wijn, likuer, gedistileerde drank verschilt meer als de half met prijs in Nederland
Zo ook bekende wasmiddel, §12.95 in Duitsland, hier § 22.95.
Drogisterij artikelen, make-up, dierenvoeding is +- 25% goedkoper, haarkleur 40%.
Dan vleis, diepvriesvleis, van kalkoen ( was vorige jaar Kerskalkoen § 14.50 kwijt voor 4.5kg. In Nederland onbetaalbaar. Ook neem ik graag eend, Herdersbou § 24.00, wildezwijn, schaapbout , kipfillet, kibbeling , Zalm is 60% goedkoper enz mee. Neemt gewoon een koelbox mee. Ook is bv. Kibbeling van kabeljauwe in Duitsland en niet Alaskavis. Vleeswaren is goedkoper en zitte meer in, bv, 200 gram. Ook vorige maand ook groenten, gewoon uit Nederland, zoals prei, bloemkool, was dit § 0.69 per kilo voor Prei, In Nederland moet ik § 1.10 betaald per stuk. Ook saus poeder is net mooi de helfte van wat dit hier kos. Nu bij mijn laatste bezoek in Duitsland in Oberhausen zag ik veel Nederlanders met TV's, hardeschijven enz de deur uitgaan bij een mediawinkel. Wat de TV was §100 goedkoper? Ik vraag mij soms af, de economie zal nooit aantrekken, want we kopen alles in Duitsland. Collega's van mijn gaan doen zelfs banden, uitlaat, in Duitsland of koop zelf Keukens... -uiteten in Restuarant, wokken, Duitsland § 7.00. Velen zullen commetaar hierop levert, maar ik denk zei zijn gewoon jaloers omdat ze niet zelf daaraan dachten. Buy the way ik werk bij een Supermarkt....in Nederland.

Reageren is niet meer mogelijk