De warme douche voor Budgetair.nl

Door Diqiu-Long op donderdag 15 november 2012 14:25 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 6.530

Inleiding.

Je kunt het verhaal wellicht je boekt ver van te voren een vliegticket en hotels apart en dan krijg je een paar maanden voor vertrekt een vluchtwijziging. Zolang je nog op dezelfde dag aan komt en vertrekt is er wat mij betreft niet veel aan de hand.

Ik heb dus voor mijn retour vlucht met Turkish Airlines twee keer een vluchtwijziging gekregen en de eerste keer zou ik bij mijn terug vlucht met tussenstop 6 uur moeten wachten in Instanbul wat eerst 3 uur zou zijn.

Nou daar was ik niet happy mee want ik boek ver vooruit zodat ik een goedkoop ticket kan boeken en een ticket met korte overstap tijden of rechtstreeks, maar aangezien rechtstreeks vaak duurdere is kies ik voor een overstap en eerlijk gezegd vind ik zo'n tussenstop van een paar uurtjes best fijn.

Ik kan dan even me benen strekken, op internet, eventueel een oplaad punt voor mijn notebook, tablet, smartphone vinden en na een paar uurtjes weer in het volgende vliegtuig waar ik dan gauw weer eten en drinken meestal krijg, ja je hoort het goed ik koop niks van eten en drinken op een vluchthaven.

Vluchtwijziging 1.

Nou goed verder met het verhaal over de vluchtwijziging. Ik heb Budgetair.nl netjes gemaild van ik had dit vliegticket juist geboekt vanwege de korte overstap tijd en wat denk je? Ze deden de vlucht wijzigen want er ging ook een vlucht 3 uur eerdere en zo behou ik dus mooi die korte overstap tijd in Istanbul en eerlijk gezegd was het in mijn voordeel want eerst zou ik middernacht vertrekken terug richting Instanbul en nu vertrek ik dus rond 23 uur en dat komt beter uit met openbaar vervoer.

Vluchtwijziging 2.

Ik kreeg gister dus een mailtje dat mijn vlucht gewijzigd was en ik kreeg twee alternatieven aangeboden, helaas beide alternatieven kon ik niet akkoord mee gaan want op de aankomst dag in deze alternatieven zou betekenen dat ik een binnenlandse vlucht zou missen want er zou nog geen 3 uur tussen beide vluchten.

In eerste instantie dus gemaild van sorry ik kan het niet accepteren en heb ik aangeven maar vroeger lukt wel en toen ben ik zelf in het tijdschema van Turkish Airlines gaan kijken en zo vond ik dus 3 datums waarop ik wel die goeie vlucht verbinding heb.

Dus nu ga ik twee dagen eerdere dan ik orgineel gepland had en dat is niet eens een probleem want het is dan toch kerstmis en die vrije dagen krijg je dus cadeau en gaat niet van mijn verlof af, dus een win win situatie voor mij.

Ik heb de medewerker van Budgetair.nl dan ook bedankt, want ik ben er echt blij mee en dat voor een vliegticket van § 603 want op moment van boeken wou ik eigenlijk al rond kerst gaan maar kon ik alleen na kerst voor dat geld vliegen en nu vertrek ik op eerst kerstdag, ik begrijp meeste mensen willen dan bij familie zijn, maar dat zijn toch twee dagen die ik nu langer vakantie heb en ik ben toch nog even met kerst thuis.

Conclusie van dit verhaal is, ik boek een restricted economy ticket en kan dat zelf niet veranderen, maar op moment dat de vluchtmaatschappij plots een vlucht annuleert kan je wel twee dagen eerdere of twee dagen later vertrekken.

En ik hoef nu geen nieuw vliegticket te boeken, want dat had mij meer geld gekost aangezien het al bijna het einde van het jaar is en rond kerst willen de vliegtickets soms nogal prijzig zijn en daarom boek ik vooruit.

Volgende: Kaufland de Jumbo van Duitsland, maar dan goedkoper en groter assortiment 06-'13 Kaufland de Jumbo van Duitsland, maar dan goedkoper en groter assortiment
Volgende: Dit bied KPN mij aan als verlenging, een duur lease abonnement.  10-'12 Dit bied KPN mij aan als verlenging, een duur lease abonnement.

Reacties


Door Tweakers user analog_, donderdag 15 november 2012 17:45

Congrats! Blij om te horen dat niet elke contractwijziging langs de commerciŽle kant nadelig is.

Door Tweakers user Diqiu-Long, donderdag 15 november 2012 17:53

analog_ schreef op donderdag 15 november 2012 @ 17:45:
Congrats! Blij om te horen dat niet elke contractwijziging langs de commerciŽle kant nadelig is.
Ja inderdaad, maar als ze het niet gedaan hadden dan had ik dus moeten annuleren en krijg ik wel mijn geld terug, maar het extra geld wat ik dan kwijt zou zijn voor een nieuwe vlucht zou toch zo'n § 100 zijn.

Door kees, zondag 18 november 2012 10:44

Waar gaat de reis naartoe? Ik lees dat de tussenstop Istanbul is.

Door Tweakers user Diqiu-Long, zondag 18 november 2012 10:46

kees schreef op zondag 18 november 2012 @ 10:44:
Waar gaat de reis naartoe? Ik lees dat de tussenstop Istanbul is.
Naar een schitterend land in Azie, dus het is heel lang vliegen en vandaar dat ik zo'n korte overstap fijn vind.

Door Tweakers user Dooievriend, maandag 19 november 2012 00:50

Diqiu-Long schreef op zondag 18 november 2012 @ 10:46:
[...]

Naar een schitterend land in Azie, dus het is heel lang vliegen en vandaar dat ik zo'n korte overstap fijn vind.
Ah, ik droom er ook al lang van eens Rusland te bezoeken :)

Door Tweakers user janremie, maandag 19 november 2012 17:43

Dat is inderdaad geen slechte zaak!
Ik zal mijn volgende vlucht eens proberen te boeken met budgetair.nl.
Voor deze lente en zomer staan Portugal en Ierland op het programma, dus kan ik het gelijk uitproberen :)

Door Tweakers user Diqiu-Long, maandag 19 november 2012 17:53

janremie schreef op maandag 19 november 2012 @ 17:43:
Dat is inderdaad geen slechte zaak!
Ik zal mijn volgende vlucht eens proberen te boeken met budgetair.nl.
Voor deze lente en zomer staan Portugal en Ierland op het programma, dus kan ik het gelijk uitproberen :)
Ja ondanks al die vluchtwijzigingen ben ik best tevreden over ze. Maar ik had dit ticket gevonden via www.momondo.com en budgetair kwam daar als goedkoopste uit.

Door Tweakers user janremie, dinsdag 20 november 2012 17:42

Diqiu-Long schreef op maandag 19 november 2012 @ 17:53:
[...]

Ja ondanks al die vluchtwijzigingen ben ik best tevreden over ze. Maar ik had dit ticket gevonden via www.momondo.com en budgetair kwam daar als goedkoopste uit.
Ok bedankt! Dan kijk ik daar ook zeker voor dat ik boek ;)

Reageren is niet meer mogelijk